Vállalatok

Nagyon vitték a SEAT-ot

NRGreport | 2017.07.17. 06:17

A SEAT eladásai 13,7 százalékkal emelkedtek az idén az első fél évben, az elmúlt 16 évben nem látott bővüléssel az egyik leggyorsabban növekvő márka volt az európai piacon. 

A márka globálisan 246 500 autót értékesített az idén az első hat hónapban. A június is erős hónap volt:  45 200 eladott autóval 12,6 százalékos volt a növekedés – tájékoztatott a márka magyarországi importőre. A SEAT marketingért és értékesítésért felelős alelnöke, Wayne Griffith a kiemelkedő adatokat a cég eddigi legnagyobb  termékoffenzívájával magyarázta, amelynek egyik fő eleme, hogy a tavaly bevezetett Ateca modellel az Európában dinamikusan fejlődő SUV szegmensből hasított ki részesedést a márka. A modellmegújulás folytatódik egy új kompakt crossoverrel, az Aronával, majd 2018-ban egy harmadik SUV-val, valamint az új Ibizával. A márka legfőbb piaca Spanyolország, de jól szerepel Németországban és az Egyesült Királyságban is.   
    
A Carinfo adatai szerint a SEAT Magyarországon 671 autót adott el az idén az első fél évben, ezzel részesedése 1,2 százalékos jelenleg az új személyautók piacán. A bővülés ugyanakkor erőteljes: több mint 100 százalékos volt a tavalyi év hasonló időszakához képest. A spanyolországi székhelyű multinacionális vállalat a Volkswagen-csoport tagja, teljes termelésének több mint 80 százalékát exportálja, és a világ több mint 75 országában van jelen. A márka 2016-ban összesen 410 200 gépkocsit értékesített világszerte. A SEAT-csoport három spanyolországi termelési központjában  több mint 14 ezer főt foglalkoztat. Emellett gyártóhellyel rendelkezik Csehországban, Portugáliában és Szlovákiában.

  NRGreport
Címkék
#SEAT   #újautó  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.