Szabályozás

India nem kér az önvezető autókból

NRGreport | 2017.07.26. 09:43

Feleslegesen növeli a munkanélküliséget, különösen a fiatal álláskeresők körében – érvel a közlekedési kormányzat.

Az IT és az autógyártók legnagyobb márkái versenyeznek egymással az önvezető járművek fejlesztésében, a világ egyik leggyorsabban növekvő piaca viszont nem kér a termékből. India első számú közlekedési tisztviselője ugyanis arra figyelmeztetett a héten, hogy az új technológia növelné a munkanélküliséget a fiatal népesség körében, akik éppen munkahelyeket keresnek. "Nem engedélyezzük a vezető nélküli autókat Indiában, nincs szükségünk rá" – közölte Nitin Gadkari közlekedési miniszter hétfőn riporterekkel. "Minden autó munkát ad egy sofőrnek, a gépkocsivezető nélküli autók pedig el fogják venni ezeket a munkahelyeket" – tette hozzá Gadkari. Egy minisztériumi tisztviselő megerősítette a hírt, de hozzátette, hogy a miniszter csak elmondta véleményét a technológiáról. Az indiai kormány még nem kapott ajánlatokat az önvezető autókra.

Kormányzati adatok szerint több mint 20 millió ember – az indiai munkaképes lakosság mintegy 5 százaléka – munkanélküli, és a ráta nőtt azóta, hogy Narendra Modi miniszterelnök 2014-ben hivatalba lépett. Indiaiak milliói számára biztosít megélhetést, hogy teherautót vagy taxit vezetnek, szolgálnak sofőrként gazdag indiai családoknál, szállodáknál vagy más üzleti vállalkozásoknál. Az Uber és a rivális Ola is több tízezer munkahelyet teremtettek.

Bár az önvezető technológia még viszonylag új, az Egyesült Államokban és Kínában máris ellenzik, utóbbiban a technológiai óriás Baidu vezérigazgatója a közelmúltban azzal sokkolta a hatóságokat, hogy vezető nélküli autóval furikázott Pekingben. A tét óriási. A Ford az év elején egy milliárd dollárt fektetett be önvezető autóinak fejlesztési programjába, miközben a francia PSA – az indiai piacra visszatérni szándékozó Peugeot és Citroen tulajdonosa – már vezető nélküli autóit teszteli Szingapúrban. Az olyan technológiai cégek, mint a Google, az Apple, az Uber és a Tesla is igen aktívak, az Apple például nemrég kapott engedélyt Kalifornia államtól önvezető autók tesztelésére. Az egyik legnagyobb indiai konglomerátum – a brit Jaguár Land Rover tulajdonosa -, a Tata-csoport is dolgozik az önvezető járművek fejlesztésén a Tata Elxsi tervezőivel. A Tata Elxsi egyelőre nem kommentálta az indiai közlekedési miniszter nyilatkozatát. 

Ugyanakkor az is tény, hogy Gadkari miniszter nem áll egyedül véleményével az önvezető autók indiai jövőjével kapcsolatban. Múlt évben tett látogatása kapcsán Travis Kalanick – az Uber azóta már távozott vezérigazgatója – úgy fogalmazott, India az utolsó helyek egyike lehet, ahol az önvezető autókat bevethetik, de egészen más ok miatt, mint amit a közlekedési miniszter említett. "Látta, hogy vezetnek itt az emberek?" – kérdezte szörnyülködve – írta a money.cnn.com.

  NRGreport
Címkék
#India   #önvezető járművek  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.