Fenntarthatóság

Tárgyalásokat kezd a német kormány az autógyártókkal

NRGreport | 2017.08.02. 10:07

Szerdán rendezik a "Nemzeti Dízel Fórum” elnevezésű csúcstalálkozót, melyen a német kormány és az emissziós botrányban érintett autógyártók képviselői vesznek részt. 

A találkozón természetesen jelen lesz Alexander Dobrindt szövetségi közlekedési miniszter, valamint Barbara Hendricks környezetvédelmi miniszter asszony is, akik az elmúlt hetekben már egyeztetéseket is tartottak a kartellező vállalatokkal a már-már válságnak nevezhető helyzet menedzselésével kapcsolatban – írja az Equilor. 

A közlekedési miniszter részéről finomkezűségre biztosan nem számíthatunk, mivel korábban szankciókat helyezett kilátásba arra az esetre, ha az autógyártók nem lennének hajlandóak visszahívni a csaló szoftverrel ellátott gépjárműveket. 

Az Euro-5 és Euro-6 motorral felszerelt autók szoftvereinek frissítése és minden egyéb szervízelés anyagi vonzata természetesen a vállalatokra hárulna. 

A német gazdaság zászlóshajójának számító autóipar tekintélye romokban hever, ennek helyreállítása pedig sok időt vehet majd igénybe. A találkozó az első lépcsőfok lehet, hogy ismét jó irányba induljanak el az egyeztetések során. 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.