Fenntarthatóság

Több mint 5000-en jelentkeztek háztartási nagygépcserére

NRGreport | 2017.08.07. 15:05

2017. augusztus 7-én reggeltől lehetett vissza nem térítendő támogatást igényelni a hűtőszekrények, fagyasztószekrények, fagyasztóládák és mosógépek energia megtakarítást eredményező cseréjéhez.

Az Észak-alföldi régióra meghírdetett pályázatra már az első órában hatalmas érdeklődés mutatkozott, délutánra több mint 5000 kérelem érkezett be az ügyfélkapun keresztül.

A pályázatbenyújtás legközelebb a Dél-alföldi régióban nyílik meg, mely térségben megvalósuló háztartási gépcserékhez 2017. augusztus 9. szerda reggel 8:00 órától lehet vissza nem térítendő támogatást igényelni elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül. A benyújtott pályázatokkal kapcsolatban a pályázati portálon (http://hgcs2017.nfsi.hu/) lehet tájékozódni.

Az Otthon Melege Program keretében meghirdetett pályázati konstrukciók célja, hogy gyors, megfelelő intenzitású támogatáshoz juttassák a lakosságot az ország egész területén. A támogatások révén jelentősen javulhat a lakossági energiafelhasználás hatékonysága, csökkenhet a hazai szén-dioxid-kibocsátás, nagymértékben hozzájárulva a hazai klímavédelmi és energiahatékonysági célok eléréséhez. A 2014 szeptemberében indult programnak köszönhetően mára több mint 130 ezer háztartás energiahatékonysága javult – tudatta közleményben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.