NRGreport
Menü

A GM 1,5 millióért kínál mini e-autót Kínában

A kétüléses Baojun E100-as nagyjából 150 kilométer megtételére alkalmas egy töltéssel, maximális sebessége 100 kilométer/óra.

Apró elektromos autó értékesítését kezdi meg a héten a General Motors Kínában, aminek az ára 5300 dollár, átszámítva 1,5 millió forint lesz az állami és a helyi támogatások beszámítása után. Természetesen nem egy cirkáló nagyságú Cadillac-et kell elképzelni, az e-autó tengelytávja mindössze 157 centiméter, ami 25 centivel rövidebb Daimler Smart ForTwo modelljénél. A Baojun E100-ast 39 lóerős elektromos motor hajtja, maximális sebessége 100 kilométer/óra, egy töltéssel nagyjából 150 kilométerre lehet eljutni a miniautóval. A jármű számos kényelmi szolgáltatást is nyújt, info-szórakoztató berendezése 7 hüvelykes képernyőn kezelhető, Wifi-fel, de parkolást segítő és gyalogosra figyelmeztető rendszert is kapott az autó. A Baojun a GM, a SAIC és a Wuling közös vállalatának márkája, ami Kínában a nyolcadik legnépszerűbb. Az E100-as a Baojun első elektromos autója.

A General Motors tájékoztatása szerint a piacra dobott első 200 autóra 5 ezer megrendelés érkezett, a GM egyelőre nem tudta megmondani, minek alapján választják ki a szerencsés kétszázat, és további 500-at, akik még ezen héten átvehetik a járművet. Az értékesítés kezdetben a dél-kínai Guanxi régióra korlátozódik. Kína a világ első számú gépkocsipiaca, s a pekingi kormány komoly erőfeszítéseket tesz az elektromos autók népszerűsítésére. Jelenleg a világon eladott elektromos autók 40 százalékát Kínában értékesítik - olvasható a money.cnn.com írásában.

Forrás: money.cnn.com