Vállalatok

735 millió euróra emelte hitelkeretét a MET Csoport

NRGreport | 2017.08.10. 14:24

Tovább emelte rulírozó hitelkeretét az európai energiakereskedelem egyik vezető vállalata, a MET Csoport. A meglévő 560 millió eurós hitelkeret 175 millió euróval, 735 millió euróra bővült.

A vállalatcsoport – a hitelkeret-emelés révén – biztosíték nélküli, 364 napos rulírozó hitelkeretét 50 millió euróval, 165 millió euróra növelte a korábbi 115 millió eurós összegről. Ez újabb fontos mérföldkő a cégcsoport finanszírozási rugalmasságának növelésében.
A bővített hitelkeret a csoport üzleti céljainak elérést szolgálja.
A hitelezők köre négy újabb pénzintézettel bővült, így összesen 13 bank vesz részt a finanszírozási megállapodásban. A hitelkeret egyértelműen jelzi a MET Csoport pénzügyi forrásokhoz való folyamatos és stabil hozzáférését nemzetközi bankok széles körénél, és jól mutatja a hitelezési kedv élénkülését a földgáz-kereskedelem finanszírozásának területén – tudatta a MET közleményben.

A hitelt folyósító bankok és jogi tanácsadójuk
Ügynök és biztosítéki ügynök:
ING Bank N.V., londoni fiók 

Hitelezők: 
Citibank Europe Plc 
Credit Suisse AG
Erste Group Bank AG
GarantiBank International N.V.
GPB International S.A.
ING Bank N.V.
Natixis
OTP Bank Nyrt.
UniCredit Bank AG
UniCredit Bank Hungary Zrt.
Rabobank International
Raiffeisen Bank International AG
Raiffeisen Bank S.A.

 
A hitelezők jogi tanácsadója:
Clifford Chance LLP 

A MET Csoport az európai energiakereskedelem egyik vezető vállalata. A svájci központú cégcsoport az európai földgáz-, áram- és kőolajpiacok aktív szereplője. A MET leányvállalatai révén 13 országban, 19 ország gázpiacán és 27 nemzetközi kereskedési ponton van jelen, és jelentős végfogyasztói ügyfélkörrel bír Horvátországban, Magyarországon, Olaszországban, Romániában, Spanyolországban és Szlovákiában. 

  NRGreport
Címkék
#finanszírozás   #MET Csoport  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.