NRGreport
Menü

Túljegyezték a Tesla kötvényeket


1,5 milliárd dollár helyett 1,8 milliárd dollár értékű bóvli kötvényt vásároltak fel a befektetők.

A Tesla kötvénykibocsátása sikeresen lezajlott. Az amerikai elektromos autókat gyártó vállalat a tervezett 1,5 milliárd dollár helyett összesen 1,8 milliárd dollár értékben úgynevezett bóvli kötvényt dobott a piacra. A megnövekedett kereslet hatására a Tesla tehát 300 millió dollárral megnövelte a kibocsátandó mennyiséget, a befolyó forrást a Model 3 gyártására fordítja az óriás.

A Tesla készpénzállománya az utóbbi időszakban csökkenő tendenciát mutatott, mely negyedéves alapon 4 milliárd dollárról 3 milliárd dollárra apadt, ezért is lehet szükség a kötvény kibocsátására. A Tesla finanszírozása eddig részvénykibocsátásból, valamint részvényre konvertálható kötvények kibocsátásából tevődött össze, a 2025-ben lejáró kötvénye az első kibocsátás lenne a bóvlikötvények piacán. A Tesla adósbesorolása az S&P-nél továbbra is "B-" negatív kilátással.

Forrás: Equilor/NRGreport

NR címlapCímlap

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

Fenntarthatóság Willem H. Buiter, a Citigroup volt vezető közgazdásza, a Columbia Egyetem vendég-professzora, Copyright: Project Syndicate, 2020 | 2020-02-21 05:57
Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

bővebben »

A Tesla titka 2.

A Tesla titka 2.
Vállalatok Szabó Dávid, a Hold Alapkezelő portfóliómenedzsere2020-02-20 05:59

bővebben »

Még több cikk »