Trading

LNG: Trump ellentmond saját magának

NRGreport | 2017.08.17. 09:20

Egy amerikai ipari kereskedelmi csoport szerint ellentmond Donald Trump "America First" politikájának a Fehár Ház azon terve, hogy növelné az Egyesült Államok földgázexportját. 

Az amerikai fölgáz- és LNG-export növelése nem összeegyeztethető Donald Trump America First-politikájával, mondta egy, az Energy Voice-nak adott telefoninterjúban Paul N. Cicio, az Amerikai Ipari Energiafogyasztók nevű csoport elnöke. Az America First program lényege, hogy az amerikai vállalatok minél több amerikai munkaerőt alkalmazzanak, ne települjenek külföldre, az amerikai fogyasztók pedig Amerikában gyártott amerikai termékeket vásároljanak. 

Az ipari csoport egy levelet írt a Fehér Háznak, amelyben azt fejtik ki, hogy a gázexport növeléséről szóló tervek 2050-re kétharmadával csökkentenék az Egyesült Államok földgázforrásait. Ezzel pedig az ipari létesítmények és erőművek energiabiztonságát kockáztatnák – írja az Oilprice.com

A levél szerint a csoport aggódik a következő 20-30 évre tervezett LNG-export mennyiségétől, de ennél sokkal fenyegetőbb körülménynek tartja, hogy a kormányzat további exportengedélyeket adhat ki olyan országokba is, amelyekkel az Egyesült Államoknak nincs szabadkereskedelmi egyezménye. 

A géztermelő cégek szerint ugyanakkor az export bővülése az Egyesült Államok biztonsági érdekeit is elősegíti mégpedig azzal, hogy csökkenti a szövetségesei energiafüggőségét, javítja az ország kereskedelmi egyenlegét és nem utolsó sorban környeztvédelmi szempontból is kedvezőek a hatásai. 

Az Egyesült Államokban egyébként több más szektor is problémásnak látja az új amerikai elnök gazdasági terveit. Az olajcégek egy része például Trump azon tervén ütközött meg, amely előírná a vezetékeket üzemeltető cégek számára, hogy minden új projekthez helyben, az Egyesült Államokban gyártassák le az összes szükséges berendezést. A finomítók pedig az esetleges Venezuelával szembeni olajembargó bevezetése miatt neheztelnek az elnökre. 

  NRGreport
Címkék
#Donald Trump   #LNG   #USA  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.