Infografika

Önvezető autók: sehol sincs a Tesla és a Google

NRGreport | 2017.09.04. 09:02

Az önvezető autókkal kapcsolatos szabadalmak benyújtói között nemcsak a nagy autógyártók, de fontos autóipari beszállítók is vannak. A Statista.com infografikájából kiderül hogy a német cégek itt is dominálnak.  

Napjainkban az általános vélekedés szerint az autóvezetés jövőjét valamekkora részben mindenképpen az önvezető autók jelentik majd. A nagy tradicionális autógyártóktól kezdve, a beszállítócégeken át a technológiai vállalatokig sokan dolgoznak a saját verzió kifejlesztésén, azt remélve, hogy végül minél nagyobb szeletet sikerül majd kiszakítaniuk a hatalmasnak ígérkező tortából. 

Sok cég már az éles teszteknél tart, de a majdani vásárlók egyelőre nehezen tudják megtippelni, hogy ki is vezeti ezt a piacot. A pillanatnyi erőviszonyok felmérésére alkalmas mérőszám lehet, hogy az egyes cégek mennyi szabadalmat nyújtottak be az önvezető autók fejlesztésével kapcsolatban. A kölni gazdaságkutató intézet nem kevesebb, mint 5839 darab, az önvezető autókhoz kapcsolható szabadalmat nevezett meg és elemzett, hogy megtalálja, mely cégek a legaktívabbak a piacon. 

Amint az a Statista.com alábbi infografikájából kiderül, a hagyományosan erős német autóipar ezen a területen is szeretné megszerezni a vezető pozíciót. Az első tíz vállalatból hat németországi cég, közülük is toronymagasan első helyen áll az a Bosch, amely jelenleg is az egyik legfontosabb autóipari beszállítónak számít. A Google – amely céget pedig sokan az önvezető-piac vezetőjének tartanak – épphogy bekerült az első tíz helyezett közé 338 szabadalommal.

  NRGreport
Címkék
#infografika   #önvezető autók  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.