Vállalatok

A Shell jobban összpontosít az LNG-re

NRGreport | 2017.09.07. 09:11

A változó piaci igények miatt módosítanak a stratégián

A Shell keresi a lehetőségeket, hogy tovább terjeszkedjen világszerte az LNG (folyékony földgáz) piacon, elsősorban Kanadában, ezt a gáz üzletág új igazgatója mondta a Bloomberg TV-nek. A Shell azok után kezdett el egyre nagyobb figyelmet fordítani a gáz piacára, hogy csökkent a kereslet az olajra – közölte az Equilor.

A globális földgázkereslet évi 1,6 százalékkal nő a következő öt évben az IEA (International Energy Agency) prognózisa szerint, a felhasználás így 2022-re évi 4 ezer milliárd köbméterre emelkedik a 2016-os 3630 milliárd köbméterről. A növekmény 40 százalékát a kínai kereslet adja majd, a növekedés motorja pedig az ipari felhasználás lesz az energiatermelés helyett, ahonnan a megújuló energiaforrások szorítják ki a földgázt – írtuk korábban.

A termelés növekedéséhez pedig az Egyesült Államok járul majd hozzá 40 százalékos részesedéssel. 2022-re az Egyesült Államok már 890 milliárd köbméter földgázt termel majd és ezzel egy ötödét adja a globális termelésnek. Az amerikai termelés növekedésének a felét a belföldi – elsősorban ipari célú – felhasználás veszi majd fel, a másik fele pedig cseppfolyósított formában (LNG) világpiaci exportra kerül. Az Egyesült Államok az LNG-exportban 2022-re már a világpiaci elsőségért fog vetekedni Katarral és Ausztráliával.

  NRGreport
Címkék
#LNG   #Shell  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.