NRGreport
Menü

Kiárusít a Volkswagen

Az alaptevékenységhez közvetlenül nem kapcsolódó eszközeitől válik meg az autógyár.

A Volkswagen felállított egy csapatot, hogy az alaptevékenységéhez közvetlenül nem tartozó eszközeit értékesítse. Az eszközök értéke az éves bevétel 20 százalékára rúgnak. A vezérigazgató a WSJ-nak kifejtette, hogy nem terveznek a bármiféle felvásárlást, vagy egyesülést más cégekkel és a Fiatról szóló pletykák is pusztán csak spekulációk.

Eközben változhatnak a VW tulajdoni arányai. Angela Merkel pártja a Kereszténydemokrata Unió felülvizsgálná Alsó-Szászország részesedést a Volkswagenben abban az esetben, ha megnyernék a választást és egy politikus helyett inkább gazdasági vagy az autókhoz értő szakembert küldenének a felügyelőbizottságba. A tartomány részesedése 20 százalék körül van a német autógyártóban.

Az dízelbotrány ellenére a Volkswagen az idei második negyedévben 59,67 milliárdos árbevételt és 4,55 milliárd eurós operatív eredményt ért el, felülmúlva a 4,5 milliárdos várakozást. Ebben jelentős szerepe volt a végrehajtott költségcsökkentő intézkedéseknek és annak, hogy az értékesítés a magasabb marzsú termékek irányába tolódott el. Az árbevétel növekedési ütemét a korábbi maximum 4 százalékról 4 százalék fölé emelte a társaság.

Forrás: Equilor/NRGreport

NR címlapCímlap

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?
Fenntarthatóság Willem H. Buiter, a Citigroup volt vezető közgazdásza, a Columbia Egyetem vendég-professzora, Copyright: Project Syndicate, 20202020-02-21 05:57

bővebben »

Még több cikk »