NRGreport
Menü

A VW ismertette e-programját

2030-ra a Volkswagen minden modelljének lesz elektromos változata is.

Volkswagen vezérigazgatója tegnap arról nyilatkozott, hogy 2030-ra minden modelljükből kapható lesz majd elektromos változat is. Ez azok után jelent meg, hogy a Mercedes gyártója, a Daimler is hasonló bejelentést tett. A beruházás a vállalat szerint 20 milliárd euróra fog rúgni. A nagyobb tőkebefektetés azonban nem ez lesz, hanem az autók meghajtásához szükséges akkumulátorokra fordítandó 50 milliárd dollár. Matthias Müller szavai azért is voltak hangsúlyosak, mivel a világ legnagyobb autópiacának számító Kína kész arra, hogy kiszorítsa az országból a fosszilis meghajtású gépjárműveket.

A kínai szándék természetesen igen jó hír az elektromos autók gyártóinak. Már jelenleg is több tucat elektromos modell van forgalomban a világ második legnagyobb gazdaságával bíró országában. A vezető autógyártók, mint a General Motors, a Ford, és Volswagen pedig elkötelezték magukat, hogy e-járműveket fejlesszenek Kínában. A Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) adatai szerint tavaly a világon eladott 753 ezer elektromos autó több mint 40 százalékát Kínában értékesítették, darabszámban több mint kétszeresét az Egyesült Államok forgalmának.

Forrás: Equilor/NRGreport

NR címlapCímlap

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?
Fenntarthatóság Willem H. Buiter, a Citigroup volt vezető közgazdásza, a Columbia Egyetem vendég-professzora, Copyright: Project Syndicate, 20202020-02-21 05:57

bővebben »

A Tesla titka 2.

A Tesla titka 2.
Vállalatok Szabó Dávid, a Hold Alapkezelő portfóliómenedzsere2020-02-20 05:59

bővebben »

Még több cikk »