NRGreport
Menü

Kína a bioüzemanyagra is rányomul

Újabb csapás a kőolajiparra. Kína 2020-ig 10 százalékra kívánja emelni a benzinhez adagolt etanol arányát a forgalmazott üzemanyagban.

Kína 2020-ra tervezi a bioüzemanyagok nagyobb mértékű felhasználását - jelentette az állami média kormányzati dokumentumra hivatkozva, amivel Peking az ipari felhasználású kukorica iránti keresletet szeretné fellendíteni, másfelől a légszennyezés mérséklését célozza a szmogtól fulladozó kínai nagyvárosokban. Ez az első alkalom, hogy a kormány konkrét ütemtervet határozott meg az E10 elnevezésű, 10 százalék kukorica-etanol tartalmazó üzemanyag elterjesztésére a világ legnagyobb autópiacán. Az Egyesült Államokban és Brazíliában van olyan hivatalos előírás, hogy az üzemanyagnak minimálisan mennyi bioüzemanyagot kell tartalmaznia, Kínában ezt eddig csak tartományi szinten szabályozták. "Ez a hír nagyban növeli a bizalmat az iparágban" - kommentált Michael Mao, a Sublime China Information elemzője, megjegyezve, hogy állami támogatás nélkül az etanol túl drága ahhoz, hogy versenyképes legyen a piacon.

Az értesülésre meglódultak a bioüzemanyag-gyártók részvényei, a Shandong Longlive Bio-Technology Co. papírjai 10 százalékot emelkedtek, ami a legnagyobb egy napos nyereség 2015 decembere óta, de a fő előállító COFCO Biochemical Anhui Co. részvényei is 6 százalékot raliztak. 

A bioüzemanyag-ipar fellendítése újabb csapás a nagyobb olajtermelők számára, hiszen a kínai kormány néhány napja jelentette be, hogy azt vizsgálja, mikortó lehetne betiltani az országban a hagyományos üzemanyagot használó személygépkocsik gyártását, illetve forgalmazását. Amúgy a bioüzemanyaggal kapcsolatos bejelentés nem érhette teljesen váratlanul a piacot, hiszen múlt év végén a kormány már jelezte, hogy 2020-ig meg kívánja duplázni az etanol-kibocsátást elsősorban annak érdekében, hogy felszámolja a hatalmasra duzzadt kukorica-raktárkészleteket. 200 millió tonnára becsülik azt a kukoricakészletet, amit Kína az állati takarmányozás támogatására halmozott fel, s ami amúgy egyéves keresletnek felel meg - emlékeztetett az írás. A hírügynökségi jelentés szerint a kormány célja, hogy az ország észak-keleti részén, a fő kukorica-termesztési régióban építsék ki az etanolgyártó kapacitást, de további részleteket egyelőre nem közöltek. Kína jelenleg a világ harmadik legnagyobb etanol-előállítója, de az évi 2,1 millió tonnás termelésével jócskán elmarad az őt megelőző Brazília és Egyesült Államok mögött - írta a CNBC.

Forrás: CNBC