Trading

Az ABB felvásárolja a GE Industrial Solutions-t

NRGreport | 2017.09.26. 09:09

Az ABB bejelentette, hogy felvásárolja a GE globális villamos energetikai megoldásokat szállító üzletágát, a GE Industrial Solutions-t. A GE Industrial Solutions jól megalapozott ügyfélkapcsolatokkal rendelkezik több mint 100 országban, jelentős kiépített bázisa pedig az ABB legnagyobb piacának számító Észak-Amerikában a legkiterjedtebb. A GE Industrial Solutions, amelynek központja Georgia állam fővárosában, Atlantában található, világszerte 13 500 főt foglalkoztat. 2016-ban közel 2,5 milliárd USD árbevételt ért el megközelítőleg 8%-os működési EBITDA-marzs és közel 6%-os működési EBITA-marzs mellett.
 
Az ABB 2,6 milliárd USD vételi árat fizet a GE Industrial Solutions-ért, amelynek akvizíciója az első évben növeli majd a működési EPS-t. Az ABB az ötödik évben közel 200 millió USD/év költségszinergiát realizál, amely jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a GE Industrial Solutions teljesítménye és eredményessége elérje a társüzletágakét. A tranzakció részeként – az átfogó értékteremtés elősegítése érdekében – az ABB és a GE a GE Industrial Solutions termékeit, valamint a GE által jelenleg vásárolt ABB termékeket érintő, hosszú távú, stratégiai kapcsolat kialakításában állapodott meg. 
 
„A GE Industrial Solutions felvásárlásával megerősítjük második helyünket a villamos energetikai rendszerek globális piacán, és tovább javítjuk hozzáférésünket a vonzó észak-amerikai piachoz” – mondta Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója. „Az akvizíció, kiegészülve a most elfogadott hosszú távú stratégiai szállítási kapcsolattal, jelentős értéket teremt a részvényeseink számára.”
 
A vezérigazgató hozzátette: „A GE Industrial Solutions csapatával együtt következetesen végrehajtjuk azokat a jól kidolgozott terveinket, amelyek segítségével az ABB globális családjába illesztett üzletág teljesítményét a többi üzletág szintjére emeljük. Ezzel az aktív portfóliókezelési lépéssel folytatjuk a vállalatnál a már megkezdett súlypontáthelyezést, és összhangban a Next Level stratégiánk célkitűzéseivel, tovább erősítjük versenyképességünket mindenekelőtt az észak-amerikai piacon, illetve a rövid ciklusú üzleti tevékenységgel csökkentjük a kockázat mértékét.” 
 
„A jelen tranzakció nyomán két olyan globális üzletág kerül egyesítésre, amelyek termékkínálata nagyon jól kiegészíti egymást az elektromos védelmi és villamosenergia-elosztási eszközök terén” – mondta John Flannery, a GE vezérigazgatója. „Az ABB nagyra értékeli a kiváló képességekkel rendelkező alkalmazottainkat, az iparági szaktudásunkat és a sikeres működésünket azokban a szegmensekben, ahol a GE tevékenysége jól beágazott és kiemelkedő tapasztalatokra épül. A két cég együttműködéséből, köszönhetően a most megkötött széleskörű stratégiai szállítási kapcsolatnak, a GE is sokat fog profitálni.” 
 
A GE Industrial Solutions az ABB Energetikai Termékek divíziójába fog beépülni. A fúziót követően a divízió egyedülálló globális portfólióval és átfogó kínálattal tudja majd kiszolgálni vevőit Észak-Amerikában éppúgy, mint világszerte. A vevőiknek komoly előnyöket biztosítanak majd az ABB innovatív technológiái, az ABB AbilityTM digitális kínálata, valamint a GE Industrial Solutions kiegészítő megoldásai és piaci kapcsolatai. Az akvizíció hosszú távú jogot biztosít a GE-márkanév használatára is. Az ABB átveszi a GE Solutions vezetői csapatát, és számít a tapasztalt értékesítési szakembereinek jövőbeni munkájára is. A tranzakció lezárását követően kezdetben csökkenteni fogja az Energetikai Termékek divízió működési EBITA-marzsát. Az ABB úgy tervezi, hogy a divízió 2020 során éri el ismét az előirányzott 15-19%-os marzssávot. 
 
Tarak Mehta, az ABB Energetikai Termékek divíziójának vezetője így nyilatkozott: „A tranzakció globálisan és Észak-Amerikában is megerősíti azt a pozíciónkat, hogy kiemelt, preferált partnerként tevékenykedjünk az energetikai termékek piacán. Várakozással tekintünk a GE Industrial Solutions és az ABB ügyfeleivel és viszonteladóival folytatandó közös munka elé, amely alapján a divíziónk számára új lehetőségeket tárhatunk fel ezen rendkívül vonzó, fontos piacon. Olyan világos integrációs tervvel rendelkezünk, amely biztosítani tudja, hogy kiaknázzuk az egyesített üzletrészek által kínált szinergiákat, és az egyesített üzletág 2020 során már az előirányzott haszonkulcs-sávban működjön.”

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.