Vállalatok

A fővárosi épületek harmadában megy a távfűtés

NRGreport | 2017.09.28. 06:13

Budapesten 1250 távfűtéses épületben kérték a szeptemberi hűvös idő miatt eddig, hogy a Főtáv Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. az üzemviteli megállapodásban szereplő időpontnál korábban indítsa el a fűtést, a társaság által ellátott mintegy 3000 lakóépületnek ez több mint harmada.

A Főtáv közölte, a távfűtéses budapesti épületek döntő többségével van üzemviteli megállapodásuk, az abban foglaltak szerint indítják be a szolgáltatást, de ettől írásos eseti megrendeléssel eltérhet az épület megbízottja.Az idén az előző évhez képest több olyan épület van, ahol a megállapodásban szereplő dátumhoz képest korábban kérték a fűtés elindítását. A korábbi bekapcsolást megrendelőkkel együtt már összesen mintegy 2800 távfűtéses épületben van fűtés a fővárosban, ami 190 ezer lakást jelent a Főtáv által ellátott 240 ezerből.
     
A társaság tájékoztatása szerint csak kevés, körülbelül 280 épülettel nincs érvényben üzemviteli megállapodása a Főtávnak. Ezekben a jogszabályban szereplő dátummal, szeptember 15-én indítják a fűtést, de az épület megbízottja itt is küldhet eseti rendelkezést, amelyben kérheti a későbbi indítást.
    
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az MTI kérdésére közölte: Magyarországon 95 településen mintegy 650 ezer távfűtéses lakás van, 89 távhőszolgáltató és 64 önálló távhőtermelő működik.

  NRGreport
Címkék
#Budapest   #Főtáv Zrt.   #távfűtés  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.