NRGreport
Menü

Továbbra is szeretik a befektetők a Teslát

A Tesla a nyitó szakaszban elszenvedett 3 százalékos esést követően majd 2 százalékos pluszban zárt kedden, miután a vállalat közzétette negyedéves gyártási számait a Model 3-ra vonatkozóan. 

A Tesla közleménye szerint a harmadik negyedév mindössze 260 Model 3-at gyártottak le, amely jóval kevesebb, mint a korábban megcélzott 1500 darab. A csalódást keltő termelési adat több gyártási problémára vezethető vissza a Tesla szerint, melyek a gyártósoron és nem a beszállítói láncnál léptek fel - írja az Equilor. 

A Tesla esélyei így jelentősen romlottak arra vonatkozóan, hogy év végéig teljesítsék az 5000 darabos gyártási céljukat, ennek ellenére a Nomura elemzője tegnap 500 dolláros célárfolyamot fogalmazott meg az innovatív vállalat részvényeire. 

A Tesla emellett a GM személyében erős versenytársat kaphat, ugyanis a General Motors 2023-ig mintegy 20 új elektromos és üzemanyagcellás jármű bemutatását tervezi. A GM-hez tartozó Chevrolet Bolt néven kapható elektromos autója pedig önvezető technológiával is rendelkezik, amely a Tesla egyik fő hazai versenytársának tűnhet, márcsak az árcédulája miatt is. A Bolt 238 mérföldes hatótávot ígér 37 500 dolláros vételárért cserébe, míg a Tesla Model 3 220 mérföldes hatótávval bír és az indulóára 35 ezer dollár.

Forrás: Equilor