Szabályozás

Új számlázási módot vezet be a Nemzeti Közművek

NRGreport | 2017.10.06. 08:24

2017. októberétől a Nemzeti Közművek földgázszolgáltatója egy borítékban egyszerre akár több havi részszámlát küld. Ez azon mérővel rendelkező földgázfogyasztókra vonatkozik, akik nem diktálnak, hanem korábbi éves fogyasztásuk alapján készített részszámlát kapnak. A számlák értéke, illetve befizetési határideje változatlan marad.
 
A Nemzeti Közművek környezettudatos otthon-szolgáltatóként, a takarékosság jegyében eddig a mérővel rendelkező földgázfogyasztók számára kiküldött külön borítékban, külön számla megoldás helyett októbertől egy borítékban 3 havi részszámlát fog küldeni a mérővel rendelkező gázfogyasztók számára, akik éves fogyasztásuk alapján készített részszámlát kapnak.
 
Az éves elszámoló számla továbbra is önállóan érkezik majd. A bevezetési időszakban – attól függően, hogy a fogyasztó melyik hónapban kap éves elszámoló számlát – ennél kevesebb számla is lehet a borítékban.


 
A fogyasztók mostanában kapják kézhez utoljára a régi arculattal rendelkező számlákat. Novembertől a Nemzeti Közművek új, egységes márka bevezetésével a fogyasztók számláikat is az egységes arculati elemekkel ellátva kapják kézhez. A számla tartalmában nem lesz változás. Pontosan olyan papírszámlák érkeznek, amelyeket a fogyasztók eddig a szolgáltatótól kaptak, tehát a változás csak annyi, hogy az eddig havonta kapott boríték helyett, három havonta kapnak papír alapú számlát.
 
A Nemzeti Közművek fogyasztói számára továbbra is elérhető az elektronikus számla szolgáltatás, amellyel időt és energiát tudnak spórolni a halmozódó papír alapú számlák nyilvántartása helyett, sőt ezzel a környezetvédelemhez is hozzájárulnak.
 
A Nemzeti Közművek szeretné minden fogyasztója fokozott figyelmét kérni abban, hogy mindig azt a számlaösszeget fizessék ki először, amelynek a leghamarabb esedékes a befizetési határideje. Az egy borítékban lévő csekkek jobb felső sarkában sorszámmal tudják a fogyasztók beazonosítani az aktuális számlát. A földgázszámlák egyidejű, egy borítékban érkezése nem befolyásolja a csoportos beszedéssel történő, automatikus befizetést. Hónapról hónapra az adott gázszámlán szereplő fizetési határidő napján terheli a szolgáltató a bankszámlát.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.