Innováció

Már az energiakereskedelemben is használják a blockchaint

NRGreport | 2017.10.13. 09:41

Az E.ON és az ENEL energiavállalatok a múlt héten először kereskedtek egy új piacon, mely az úgynevezett blokklánc (blockchain) technológiát használja. A blokklánc lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy közvetlenül egymással kereskedhessenek, mégpedig másodpercek alatt, amihez általában közvetítőre van szükség.

A decentralizált energia-nagykereskedelmet 2016-ban már tesztelte az új digitális technikákat is vizsgáló E.ON Future Lab. Az energetikai IT-specialista Ponton által kidolgozott megoldás egyenrangú felek kapcsolatára épül. A partnerek több más európai energiavállalattal együtt 2017 májusában hozták létre az „Enerchain” kezdeményezést. Az immár 33 csatlakozott vállalat célja, hogy decentralizált európai piacot hozzanak létre az energiakereskedés számára. Az október 5-én aláírt első szerződés fontos mérföldkövet jelent a cél eléréséhez. Magyarországon az E.ON Energiakereskedelmi Kft. vesz részt az új energiakereskedelmi rendszerben.

(Forrás: Wikipedia)

Matthew Timms, az E.ON digitális megoldásokért felelős vezetője elmondta: „Az Enerchain kezdeményezés jó példája az iparágak közötti nyitott együttműködésnek. Mindannyian úgy véljük, a blokklánc technológia hatalmas lehetőségeket kínál az új energiavilág, elsősorban az ügyfeleink számára.”

  NRGreport
Címkék
#blockchain   #E.ON   #energiakereskedelem  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2022 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.