Innováció

Richard Branson is beszáll a Hyperloopba

NRGreport | 2017.10.13. 10:25

Richard Branson, a Virgin birodalom tulajdonosa sem akar lemaradni a vasúti közlekedést talán forradalmasító Hyperloop vonatról. A milliárdos bejelentette, hogy beszáll Elon Musk Tesla-vezér cégébe a Hyperloop One-ba, amelyet ezentúl Virgin Hyperloop One-nak neveznek majd. 

Branson egy blogbejegyzésben azt írta, hogy a Hyperloop-koncepció egy merőben új, innovatív és izgalmas elképzelés az emberek és áruk szállítására egy repülőgép sebességével a földön. A milliárdos szerint a Hyperloop forradalmasítja majd a vasúti közlekedést – írja az Oilprice.com

A koncepciót Elon Musk, a Tesla tulajdonosa találta ki, de cége a Hyperloop One csupán az egyik, a hasonló fejlesztésen dolgozó vállalkozások közül. Az elképzelés szerint a föld alatt kiépített alagutak vákuumában több száz kilométer/órás sebességgel közelkednének a kapcsulaszerű vonatok, amivel az órákig tartó utazásokat percekben mérhető időtartamra lehetne rövidíteni. A Hyperloop One-t az elmúlt hónapok során a nevadai sivatagban kiépített pályán már tesztelték is, amelynek során 321 km/h-s sebességet sikerült elérni. 

(Forrás: hyperloop-one.com)

A Virgin megalakulása óta a határok kereséséről szólt és mindig is törekedtünk arra, hogy pénzünket innovatív vállalatokba fektessük. A légitársaságunk, vasútjaink és az űreszközeink is bizonyítják, hogy a vállalatcsoport elkötelezett a közlekedés fejlesztése iránt, különös tekintettel azokra a megoldásokra, amelyek az emberek életét jobbá teszik. A Virgin Hyperloop One ráadásul teljesen elektromos alapon működik majd és szakembereink azon dolgoznak, hogy bebizonyítsák: ez egy felelős és fenntartható módja a közlekedésnek – mondta Branson. 

A Hyperloop One egyik alapítója, a vezető mérnökként dolgozó Josh Giegel korábban már dolgozott Bransonnak, a Virgin Galactic űrvállalatnál. Az alapítók között van Shervin Pishevar is, aki korábban az Uber és az Airbnb indulásánál is jelen volt befektetőként. 

A Virgin befektetése annak a második körös finanszírozási körnek része, amellyel újabb 85 millió dollárt vontak be a Hyperloop One projektbe. A teljes finanszírozás így eléri a 245 millió dollárt. A Virgin befektetésének összege pontosan nem ismert.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2022 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.