Fenntarthatóság

Klímavádelem: nagy bejelentést tettek a metropoliszok polgármesterei

NRGreport | 2017.10.24. 09:49

A Párizsban rendezett C40 Cities Climate nevű konferencián több nagyváros polgármestere is bejelentette, hogy 2030-ra a települések nagy részéről kitiltanák a benzin- és dízelüzemű autókat. 

Többek között London, Los Angeles, Párizs és Tokió vezetője is azt közölte: mindent megtesznek annak érdekében, hogy fokozatosan kitiltsák a belső égésű motorokkal szerelt autókat a városokból a tisztább és élhetőbb környezet megteremtése érdekében. 

A károsanyag kibocsátás csökkentésében a világ néhány nagyvárosa már ennél is előrébb jár és a mostani bejelentéssel a nagy metropoliszok vezetői más városokat is szeretne meggyőzni a lépés helyességéről. 

A belső égésű motorok betiltása mellett az említett nagyvárosok polgármesterei a lépéstől a gazdasági versenyképesség növelését és a légszennyezettséghez köthető halálesetek számának csökkenését is várják. 

A nagyratörő bejelentést London, Los Angeles, Párizs, Mexikóváros, Seattle, Koppenhága, Barcelona, Vancouver, Milánó, Quito, Fokváros és Auckland polgármesterei tették – írja a CNBC.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.