Vállalatok

Előkészítik a Keleti és a Nyugati felújítását

NRGreport | 2017.10.27. 12:41

A projektgazda MÁV Zrt. 2017. október 18-án benyújtotta a két kiemelt projekt támogatási kérelmeit.

Egy 2016. novemberi kormányhatározat rögzíti a Magyarország rövid- és középtávú kötöttpályás fejlesztéséhez kapcsolódó beruházások projektlistáját, amelyen a kezdetektől szerepelnek a Budapest Keleti és Budapest Nyugati pályaudvarok épület-felújításai is. A kormány az előkészítési feladatok elvégzéséhez 2-2 milliárd forint forrást biztosított. A projektgazda MÁV Zrt. 2017. október 18-án benyújtotta a két kiemelt projekt támogatási kérelmeit. A kérelmek értékelése haladéktalanul megkezdődött, a támogatási szerződéseket akár még idén megköthetik.

A jelenlegi ütemezés alapján 2018-ban megtörténik a hazai vasúti közlekedésben központi szerepet betöltő, műemléki védettség alatt álló épületek felújítását célzó tervpályázatok előkészítése. A rákövetkező években valósulhatnak meg a munkálatok megkezdéséhez szükséges további, egymásra épülő feladatok: a megvalósíthatósági tanulmányok elkészítése, majd az építési engedélyek megszerzése, végül a kiviteli tervek kidolgozása.

A tervezett beruházásoknak köszönhetően a Baross téren és Nyugati téren megújult, korszerű fejpályaudvarok szolgálhatják majd ki hatékonyan és utasbarát módon nemcsak a Budapesten és vonzáskörzetében élőket, hanem a távolabbról a fővárosba érkezőket is – tudatta közleményben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

  NRGreport
Címkék
#vasút  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.