Trading

Vizsgálnák a Lufthansa durva áremeléseit

NRGreport | 2017.11.15. 09:03

A német versenyhivatal vizsgálatot indíthat a Lufthansa ellen, amely az Európai Bizottság vizsgálatának kimenetelétől függ. A Bizottság a légitársaság jegyárainak emelkedését monitorozza, mivel a csődbe jutott és a Lufthansa által részben megvett Air Berlin után monopolhelyzetbe kerülthetett a légitársaság bizonyos németországi útvonalakon. 

Az Air Berlin járatainak kiesése a német belföldi járatoknál átmeneti kapacitáshiányt és egyben áremelkedést jelentett. A belföldi, rövid távú járatok jegyárai szeptember vége és november eleje között átlagosan 26 százalékkal drágultak, míg ez a hétvégékre vetítve közel 40 százalékos volt – írja az Equilor. 

Az elsőosztályon még nagyobb áremelkedést lehetett tapasztalni, ugyanis a München Düsseldorf járatoknál 300%-os volt az árváltozás. A jegyárak emelkedésével a légitársaság működése jelentősen javulhat, ez is magyarázza a Lufthansa árfolyamának emelkedését, amely az elmúlt két hónapban 22 százalékot menetelt, ezzel pedig a legjobb teljesítményt nyújtotta a DAX tagok közül.

  NRGreport
Címkék
#Air Berlin   #Lufthansa  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.