Szabályozás

A közművek jövőjéről tanácskoznak a infrastruktúra-közműszolgáltató piac szereplői

NRGreport | 2017.11.20. 12:44

2017. november 23-án rendezik meg a Flux: a jövő közművei című szimpóziumot Budapesten. A hagyományteremtő szándékkal létrehozott szakmai műhelyt az NKM Nemzeti Közművek Zrt. szervezi a hazai és regionális infrastruktúra-közműszolgáltató piac szereplői, szabályozói, valamint véleményformálói számára.
 
Napjainkban az energetikai ágazat robbanásszerű fejlődésének lehetünk tanúi: a nukleáris energia, valamint a megújuló- és alternatív erőforrások területén történő változások új lehetőségeket, de egyben kihívásokat is jelentenek számunkra. Infrastruktúra hálózatunk a társadalom szerves részévé vált és ennek jelentősége a XXI. században egyre inkább nőni fog. A sok esetben már most is túlterhelt közmű – infrastruktúra szolgáltatókat hosszú távon is fenntarthatóvá kell tenni. 
 
„A Nemzeti Közművek mindent megtesz azért, hogy az immár 4,3 milliósra bővülő ügyfélkörének nemcsak megbízható és kényelmes kiszolgálást nyújtson, hanem a 21. századi digitális elvárásoknak megfelelően hamarosan új kiegészítő szolgáltatásaival és termékeivel modern otthonszolgáltató legyen.” – mondta Kóbor György, az NKM Nemzeti Közművek Zrt. elnök-vezérigazgatója.
 
A szimpóziumon a résztvevők megismerhetik a Nemzeti Közművek stratégiájában központi szerepet játszó, a lakossági – KKV ügyfelek élethelyzeteit figyelembe vevő kényelmes, tervezhető valamint megfizethető szolgáltatásokat nyújtó „otthon szolgáltatói” programját. A rendezvény lehetőséget teremt az aktuális kihívásokról, az élenjáró innovációs megoldásokról folytatott párbeszédre és együtt gondolkodásra.
 
A regionális jelentőséggel bíró szimpóziumon a digitális közműforradalom mellett kiemelt téma lesz az adatvezérlet közmű-szolgáltatások fejlesztése, az okos városok, otthonok és tárgyak jelenléte, valamint az e-mobilitás, azaz az elektromos járművek széleskörű használata, amely a fenntartható energiagazdálkodás és közlekedés egyik alappillére lehet a jövőben. 
 
A rendezvényen a szabályozó szervek – többek között az NFM, NGM– és a piaci szereplők – MVM, MAVIR, E.ON, Elmű –, a beszállítók és a Nemzeti Közművek potenciális hazai és regionális partnereinek részvételével bemutatják az energetikai iparág jövőképét, valamint hasznos, alkalmazható üzleti megoldásokkal segítik a résztvevőket. 
 
Részletes program: http://www.flux.energy/#program

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.