Vállalatok

Kikapcsolási moratóriummal kedveskedik a Nemzeti Közművek

NRGreport | 2017.11.28. 13:35

A Nemzeti Közművek több mint három hetes önkéntes kikapcsolási moratóriumot vállal a lakossági földgázszolgáltatás területén az ünnepek alatt. Mindemellett idén először a Társaságcsoport biztosítja a MikulásGyár teljeskörű energiaellátását és a korábbi évekhez hasonlóan mind a Máltai Szeretetszolgálat, mind a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet munkáját is támogatja. 

A Nemzeti Közművek földgázszolgáltatója 2017. december 16. és 2018. január 7. között önkéntes kikapcsolási moratóriumot vállal annak érdekében, hogy ebben az időszakban a fogyasztók ne maradjanak szolgáltatás nélkül és az ünnepek minden családnál a békés családi együttlétről szóljanak. A kikapcsolási moratórium a Nemzeti Közművek lakossági földgázügyfeleire vonatkozik.

„A földgázszolgáltatásban bejelentett kikapcsolási moratórium nem kizárólag a védett fogyasztókat érinti, hanem azokat a lakossági ügyfeleket is, akiknek 60 napon túli számlatartozása van. Így számukra is biztosított lesz az otthon melege az ünnepek alatt. A Nemzeti Közművek a rászorulókat szeretné segíteni, hogy a karácsony és a szilveszter körüli ünnepi időszakot minden család a gondokról megfeledkezve, nyugalomban tölthesse.” – mondta Kóbor György, a Nemzeti Közművek elnök-vezérigazgatója. 

Ezen a héten 13. alkalommal nyitja meg kapuit a MikulásGyár a budapesti 56-osok terén december 1 és 22 között. A Nemzeti Közművek 2011-óta minden évben, idén hetedik alkalommal biztosítja a MikulásGyár jótékonysági akció fűtéséhez szükséges gázellátást és idén először a villamos energia ellátást is. Emellett a társaságok dolgozói ajándékokat is gyűjtenek, illetve önkéntes munkával a helyszínen segítik a beérkező adományok megfelelő elosztását. A Nemzeti Közművek ezzel kíván hozzájárulni a nélkülöző gyermekek karácsonyának szebbé tételéhez és megfelelő körülményeket teremteni az önkéntesek számára az ajándékok gyűjtéséhez és csomagolásához. 

A Nemzeti Közművek támogatási politikáját a gazdasági és a társadalmi környezet változásait követve határozza meg, amelyben a környezettudatos jövő megteremtése mellett nagy hangsúlyt kap nehéz sorsú embertársaink megsegítése. A Nemzeti Közművek tulajdonában lévő budapesti Feszty Árpád úti telephelyén lévő épületet 2010 óta a Máltai Szeretetszolgálat használatába bocsájtotta jelképes összegért hajléktalanszálló üzemeltetése céljából. 

A Nemzeti Közművek 2011 óta vesz részt a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet karácsonyi ételosztási akciójában az ünnepek előtti időszakban, amelynek keretében a nemzeti közműszolgáltatási rendszer munkatársai meleg-ételt, forró teát és szaloncukrot osztanak a nehéz sorsú embereknek.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.