NRGreport
Menü

Kényszer az elektromos autók fejlesztése a VW-nél

A SUV-ok miatt jobban össze kell húzni a nadrágszíjat a Volkswagennél. A gyártó ugyan profitál a SUV-ok népszerűségéből, soha nem látott mennyiségű autót adnak el, de emiatt veszélybe kerül az új EU-s emissziós normaérték. 

A VW hétfői sajtótájékoztatója szerint a vevők a nagyobb modellek felé húznak, melyek jellemzően nagyobb belsőégésű motorokkal szerelnek és mindez rontja a cég teljes flottás emissziós értékét az 2020-ban érkező normához képest. Ezt ellensúlyozandóan, valamint a dízelbotrányt követő vásárlói trendváltást figyelembe véve, az elektromos és hibrid autók gyártásának felfuttatásán dolgozik a VW - írja az Equilor. 

Ezek az autók azonban jelenleg alacsonyabb marzs tartalmúak, tehát rontják a profitabilitást (ebben vastagon benne vannak a fejlesztési költségek is). Végső soron a gyengébb eredményesség miatt más jellegű kiadásokon próbál spórolni a gyártó. A dízelbotrányt tekintve a VW jövőre 4-5 milliárd eurós kiadással számol, idén pedig már közel 17 milliárd eurót fizettek az ezzel kapcsolatos eljárásokra.

Forrás: Equilor

NR címlapCímlap

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?
Fenntarthatóság Willem H. Buiter, a Citigroup volt vezető közgazdásza, a Columbia Egyetem vendég-professzora, Copyright: Project Syndicate, 20202020-02-21 05:57

bővebben »

A Tesla titka 2.

A Tesla titka 2.
Vállalatok Szabó Dávid, a Hold Alapkezelő portfóliómenedzsere2020-02-20 05:59

bővebben »

Még több cikk »