Fenntarthatóság   rovat támogatója a Novochem

Kényszer az elektromos autók fejlesztése a VW-nél

NRGreport | 2017.12.12. 09:06

A SUV-ok miatt jobban össze kell húzni a nadrágszíjat a Volkswagennél. A gyártó ugyan profitál a SUV-ok népszerűségéből, soha nem látott mennyiségű autót adnak el, de emiatt veszélybe kerül az új EU-s emissziós normaérték. 

A VW hétfői sajtótájékoztatója szerint a vevők a nagyobb modellek felé húznak, melyek jellemzően nagyobb belsőégésű motorokkal szerelnek és mindez rontja a cég teljes flottás emissziós értékét az 2020-ban érkező normához képest. Ezt ellensúlyozandóan, valamint a dízelbotrányt követő vásárlói trendváltást figyelembe véve, az elektromos és hibrid autók gyártásának felfuttatásán dolgozik a VW – írja az Equilor. 

Ezek az autók azonban jelenleg alacsonyabb marzs tartalmúak, tehát rontják a profitabilitást (ebben vastagon benne vannak a fejlesztési költségek is). Végső soron a gyengébb eredményesség miatt más jellegű kiadásokon próbál spórolni a gyártó. A dízelbotrányt tekintve a VW jövőre 4-5 milliárd eurós kiadással számol, idén pedig már közel 17 milliárd eurót fizettek az ezzel kapcsolatos eljárásokra.

  NRGreport
Címkék
#elektromos autók   #Volkswagen  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.