Vállalatok

Sztrájkra készülnek a Ryanair németországi pilótái

NRGreport | 2017.12.12. 12:10

Munkabeszüntetést helyezett kilátásba kedden a Ryanair ír légitársaság németországi pilótáinak érdekeit képviselő szakszervezet. 

Az érdekképviselet az utazókra tekintettel karácsonykor nem tart munkabeszüntetést, így december 23. délután és december 26. éjfél között biztosan dolgoznak majd a Ryanair-járatok német pilótái, de ezt az időszakot kivéve bármikor sztrájkba léphetnek.

A VC a nyomásgyakorlással azt akarja elérni, hogy a Ryanair vezetése kezdjen tárgyalást a piaci viszonyoknak megfelelő munkakörülményekről és fizetésről. 

Közleményük szerint az olaszországi és a portugáliai pilóták szövetsége is sztrájkot helyezett kilátásba a következő napokra, az írországi Ryanair-pilóták pedig hétfőn szintén úgy döntöttek, hogy a bérharc eszközével – sztrájkkal, munkalassítással vagy a járatok közlekedését akadályozó más tiltakozó megmozdulással – küzdenek érdekeik érvényesítéséért.

A VC szerint "a pilóták tömött sorokban hagyják el a Ryanairt, mert csaknem valamennyi légitársaság jobb munkafeltételeket kínál". 

A szakszervezet ad még "egy utolsó lehetőséget" a sztrájk megelőzésére, ehhez a cég vezetésének késlekedés nélkül ki kell nyilvánítania, hogy hajlandó tárgyalni a pilóták helyzetének javításáról – áll a közleményben.

  NRGreport
Címkék
#Ryanair   #sztrájk  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.