NRGreport
Menü

Az Innogy húzta le a német közszolgáltatókat

Szerdán nagyot estek a német közszolgáltatók, miután az RWE-ből leválasztott innogy visszavágta profitvárakozását - írja az Equilor. 

Az innogy a korábbi RWE megújuló energiás eszközeit tömöríti, az RWE pedig a cég nagytulajdonosa. Az innogy tegnap közölte, hogy visszavágta 2017-es eredményvárakozását, 4,4 milliárd euró helyett 4,3 milliárd eurót várnak. A tisztított EBIT a korábban várt 2,9 milliárd euró helyett 2,8 mrd euró lehet. 

Ennél jobban fájt a befektetőknek, hogy 2018-ra is az eredmények csökkenését várják, hiszen a tisztított EBIT jövőre 2,7 milliárd euróra eshet, míg a nettó eredmény az idei 1,2 milliárd euróról 1,1 milliárdra. Az innogy eredményeit a növekedési tervek viszik el, mivel a tőkeberuházásokat legalább 25 százalékkal meg akarják tolni jövőre, ez pedig nyomást gyakorol az eredményekre. Az innogy CEO-ja szerint a növekedési sztori most fájdalmas lehet, de hosszú távon kifizetődő.

Forrás: Equilor

NR címlapCímlap

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

Fenntarthatóság Willem H. Buiter, a Citigroup volt vezető közgazdásza, a Columbia Egyetem vendég-professzora, Copyright: Project Syndicate, 2020 | 2020-02-21 05:57
Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

bővebben »

A Tesla titka 2.

A Tesla titka 2.
Vállalatok Szabó Dávid, a Hold Alapkezelő portfóliómenedzsere2020-02-20 05:59

bővebben »

Még több cikk »