Vállalatok

Vihetik az Air Berlin regionális cégét

NRGreport | 2017.12.22. 13:41

Jóváhagyta az európai Bizottság az egykori Air Berlin regionális cége, az LGW felvásárlását, amely így a Lufthansa-csoporthoz kerül – közölte a német légicég.

A tájékoztatás szerint az átadás-átvétel 2018 januárjában lesz, ennek eredményeként további 33 géppel bővül a Lufthansa diszkont légitársasága, az Eurowings flottája. Ezek közül 20 darab regionális, turbólégcsavaros Bombardier Q400-as, a fennmaradó 13 darab pedig Airbus A320-as típuscsaládba tartozik. Az Eurowings a gépek mellett a teljes személyzetet is átveszi, és 2018-ban 870-re akarja bővíteni az LGW dolgozói létszámát. A Lufthansa-csoport megjegyezte, hogy csak az Eurowings  ötszáz új munkavállalót vett fel az elmúlt hetekben, a bizottság jóváhagyása pedig azt is jelenti, hogy folytatódhat a csoport terjeszkedése és új munkahelyek létrehozása.
    
A múlt héten a Lufthansa azt közölte, hogy eredeti terveivel ellentétben mégsem vásárolja fel az Air Berlin üdültető légitársaságát, a háromszoros Forma-1-es világbajnok Niki Lauda által alapított FlyNikit. A német légicég azzal indokolta döntését, hogy az LGW és a FlyNiki felvásárlását versenyjogi aggodalmak miatt nem engedte volna az Európai Bizottság.
    
Az Air Berlin idén nyáron ment csődbe, majd a német állam kölcsönéből működött addig, amíg a Lufthansával, illetve az angol easyJettel megállapodtak az átvételről. A német légitársaság csoport 81 gépet és 3 ezer embert vett át, az easyjethez pedig 25 gép és ezer ember került.

  NRGreport
Címkék
#Air Berlin   #Lufthansa  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.