Vállalatok

Gondok vannak a Teslánál

NRGreport | 2018.01.04. 09:03

A Tesla hiába értékesített rekord mennyiségű autót a negyedik negyedévben, a Model 3 gyártását nem sikerült a várakozásoknak megfelelő mértékben felpörgetni és a jövőre nézve is rossz hírekkel szolgált a vállalat –írja a Portfolio.

Tesla Model 3

A Tesla közzétette negyedik negyedéves értékesítési adatait, amelyből kiderült, hogy rekordmennyiségű, 29 870 darab autót adtak el, amely közel 35 százalékos növekedést jelentett az előző év azonos időszakához képest. Ennek ellenére a rekord eladással most senki nem foglalkozik, a piaci szereplők ugyanis csak arra koncentrálnak, hogy a Tesla új modelljéből hány darab készült a negyedik negyedév során és milyen jelzéseket tett a vállalat a gyártás felfuttatásával kapcsolatban.

A Reuters elemzésében úgy fogalmaz, hogy a 3-as modell azért kritikus a Tesla életében, mert ezzel a típussal tud tömeggyártóvá válni, még azelőtt, mielőtt a tengernyi riválisa belépne az e-autópiacra. A gyártás késése akadályozhatja az ügyfelek kiszolgálását, azok pedig lemondhatják a megrendelt autókat, így az amúgy is sok pénzt költő vállalat, további jelentős pénzösszegektől eshet el.

A Bloombergnek nyilatkozó a Cowen & Co. elemzője, Jeff Osborne is azt tartja nagy kérdésnek, hogy „mennyi ideig várnak az emberek", hiszen a nagy gyártók, a konkurencia, minden egyes negyedévben új e-autókat dob a piacra.

A gyártási problémák hírére csaknem 2 százalékot esett a Tesla árfolyama.

  NRGreport
Címkék
#elektromos autó   #Tesla  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.