Trading

Egy hajszálnyival áll 70 dollár alatt a Brent

NRGreport | 2018.01.10. 08:11

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára emelkedett kora reggel a túlkínálat csökkenésének és a kereslet erősödésének következtében, de elemzők arra figyelmeztettek, hogy túlfűtötté válhat a piac. A legközelebbi, márciusi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 0,49 százalékos nyereségben, 69,16 dolláron, a februári szállítású WTI pedig 0,78 százalékos pluszban, 63,45 dolláron forgott fél nyolckor. A Brent eddig napi csúcsán 69,29 dollárba került, ami 2015 májusa, azt megelőzően pedig 2014 decembere óta a legmagasabb érték.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,12 pontos csökkenéssel, 39 868,44 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest alig változott

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzőjének kommentárja szerint folytatódhat a negatív korrekció a részvénypiacon a nemzetközi befektetői hangulat enyhe romlása után, bár kedden este még új történelmi rekordot értek el az amerikai részvényindexek. A vezető részvények közül az OTP-részvényeknél 10 400-10 600 forint között található fontos támasz-zóna, addig eshet a bankpapír árfolyama a következő napokban. A Molnál átmeneti megálló után folytatódhat az emelkedés – jegyezte meg. Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője stagnálásra számít szerdán, mivel az OTP emelkedése elakadt, így profitrealizálás jöhet. A Mol és a Magyar Telekom árfolyama emelkedhet az elemző szerint. Kitért arra, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa szerdán délután teszi közzé a december 19-i kamatmeghatározó üléséről készült rövidített jegyzőkönyvet, más fontos adatot nem publikálnak.

Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 0,22 százalékos, a dél-koreai Kospi 0,42 százalékos, az irányadó ausztráliai index, az S&P/ASX 200 pedig 0,64 százalékos mínuszban zárt. Kivételként a vezető sanghaji index 0,03 százalékos, a hongkongi Hang Seng pedig 0,31 százalékos nyereségben állt a záráshoz közeledve.

  NRGreport
Címkék
#olajkereskedelem   #tőzsde  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.