Trading

70 dollárnál megtorpant az olaj, csökkennek a tőzsdék

NRGreport | 2018.01.17. 08:12

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára enyhén csökken.  A legközelebbi, márciusi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 0,10 százalékos veszteségben, 69,08 dolláron, a februári szállítású WTI pedig 0,09 százalékos mínuszban, 63,67 dolláron forgott nyolc órakor.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,68 pontos csökkenéssel, 39 682,48 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest minimálisan változott. A londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 index 0,14 százalékos, a frankfurti DAX-index 0,42 százalékos, a párizsi CAC-40 index pedig 0,45 százalékos mínuszban indította a kereskedést. Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,25 százalékos veszteségben nyitott.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint kedvező a régiós hangulat, a magyar részvények előző nap is jól teljesítettek, ezért az emelkedés folytatódhat szerdán. A vezető részvények közül a Mol, és az OTP képe pozitív – tette hozzá. Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője közölte: csökkenéssel zártak az amerikai részvényindexek, az ázsiai kereskedésben vegyes a hangulat, a nyugat-európai mutatók mérsékelt csökkenéssel indíthatják a napot, ez elsősorban a rendkívül erős euró árfolyamnak tudható be. A magyar piacon is kisebb csökkenésre számít nyitásban, a vezető részvények közül érdemes figyelni a Magyar Telekomra, ami ismét emelkedni tudott néhány napos csökkenést követően. Amennyiben folytatódnak a vételek a távközlési vállalat piacán, igen pozitív lesz a technikai képe. Az OTP esetében csökkenésre számít, a Mol-ban sincs túl nagy vételi erő, és a Richter jegyzése is lefelé tarthat – írta.

  NRGreport
Címkék
#BUX   #DAX   #olajár   #tőzsde  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.