Hír

Nincs veszélyben az európai gázellátás a holland termeléscsökkentés miatt

NRGreport | 2018.01.25. 10:56

A hollandiai Groningen gázmezőn történő termeléscsökkenés ellenére az európai gázhálózatok rövid és hosszú távú, stabil ellátása biztosított – írja az Oilprice, a Reuters iparági forrásaira hivatkozva.  

A holland kormány 10 százalékos kibocsátás-csökkentést engedélyezett a múlt héten a szeizmikus kockázatok csökkentése érdekében. Az érintett területen a kitermelés napi 53 milliárd köbméterről  21,6 milliárd köbméterre csökkent.

"Az európai gázrendszerben kezelni tudjuk a további termeléscsökkentést is" – mondta Stephan Kamphues, a Vier Gas Transport szóvivője. Ez a társaság működteti az Open Grid Europe (OGE) elnevezésű,  12 ezer kilométer hosszú németországi gázvezetéket. Állítják: "Nincs ellátási probléma".

A bejelentés felfelé nyomta a gázárakat, a készletek azonban továbbra is stabilak maradtak, annak ellenére, hogy Hollandia fokozatosan felhagyni készül a szénhidrogén-termeléssel – írja a cikk szerzője.

Eközben Oroszország tovább növeli Európába irányuló exportját. A Gazprom 2017-ben 190 milliárd köbméter földgázt szállított Európába – ez rekord a Bloomberg szerint.

  NRGreport
Címkék
#energiapiac   #gáz   #hollandia  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.