Innováció

Az önvezető járműveké a jövő a személy-, és árufuvarozásban – Videó

NRGreport | 2018.01.29. 12:08

A kormányoknak fontolóra kellene venniük a vezető nélküli, önjáró tehergépkocsikra való átállás feltételeinek megteremtését. Ez csökkentené a költségeket és a károsanyag-kibocsátást, biztonságosabbá tenne az utakat. Ez a konklúziója a Nemzetközi Szállítmányozási Fórum jelentésének. Az árufuvarozók a 48. Davosi Világgazdasági Fórum keretében ültek össze, és egyeztettek az iparág jövőjéről.

Sokrétű tervre, széleskörű előkészítésre van szükségünk, és ebbe a folyamatba a szakma minden szereplőjét be kell vonnunk; a sofőröket, munkásokat. Sőt, a törvényalkotókat, polgármestereket is meg kell hívni – fejtette ki az Euronews-nak a Nemzetközi Fuvarozók Szövetségének titkára. A fővárosok vezetői azért vannak itt, mert mindannyian hiszünk abban, hogy más és több infrastruktúrát, élhetőbb környezetet kell megteremtenünk a városlakók számára. Tisztább, egyszerűbb, összekapcsolódó közlekedési módokról beszélek.

Arról beszélgettünk a polgármesterekkel, hogy a technológiai fejlődés milyen változtatásokat, új készségeket kíván meg tőlünk. Ki fizeti az átképzést, hogyan változzon a szabályozás – tette hozzá Stephen Cotton.

A nagyvárosokban önvezető, elektromos tömegközlekedési járművek elterjedése már a közeli jövő. A kicsi, automatizált, károsanyag-kibocsátás nélkül működő buszok tesztüzeme már számos településen folyamatban van.

 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.