Hír

Elképesztő, amit az Amazon művel

NRGreport | 2018.02.02. 09:13

Nagyot ugrott az Amazon nyeresége a tavalyi utolsó negyedévben: a profit először lépte át az egy milliárd dolláros határt, nem is akármennyivel 1, 86 milliárd dollár lett, az egy részvényre jutó eredmény pedig elérte 3,75 dollárt az egy évvel korábbi 1,54 dollár után. Elemzők részvényenként 1,88 dollárt vártak.

A kimagasló teljesítmény eléréséhez hozzájárult a több eladott hangvezérlésű készülék, a több új prémium tag és a WholeFoods megvétele, de a seattle-i központú céget segítette a 789 millió dolláros adó-visszatérítés is.

 Az árbevétel 38 százalékkal, 60,5 milliárd dollárra nőtt a negyedik negyedben. Az elemzők ezen a soron 59,8 milliárdot vártak.

Jeff Bezos az eredménybeszámola sajtótájékoztatón elmondta, hogy a 2017-es évre vonatkozó várakozásaik nagyon optimisták voltak, ennek ellenére sikerült azokat is bőven túlteljesteni. Jelezte ugyanakkor, hogy ilyen mértékű pozitív meglepetésekre az elkövetkezendő időszakban nem érdemes számítani.

Az online kereskedő várakozása szerint az idei első negyedévben az árbevétel 47,75 -50,75 milliárd dollár között alakulhat. A piaci szereplők előrejelzésének konszenzusa 48,6 milliárd dollár.

  NRGreport
Címkék
#Amazon   #tőzsde  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.