NRGreport
Menü

Csökkentette a Mol az üzemanyagok árát, közben enyhén emelkedik az olajár

Szerda reggel nyolc óra körül az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 61 cent (0,91 százalék) emelkedéssel 67,47 dolláron állt.

Csökkentette bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. A csökkentéssel a benzin átlagára literenként 364, a gázolajé 369 forintra mérséklődött.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 52,94 pontos emelkedéssel, 38 859,13 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,14 százalékkal erősödött.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: kedden látványos pozitív fordulat jött a nemzetközi piacokon, a kedvező hangulatban az ázsiai és az európai piacok egyaránt emelkedéssel indíthatják a napot. Így a magyar piacon is emelkedés várható minden vezető részvény esetében - tette hozzá. Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szintén azt emelte ki, hogy erős vételi nyomás alakult ki a nemzetközi piacokon, így a BUX index esetében is több százalékos pluszban indulhat a szerdai kereskedés az előző napok gyors csökkenése után.

Forrás: MTI, Oilprice