NRGreport
Menü

A lengyel piacra is belép a MET csoport

Gázkereskedelmi és importengedélyt kapott Lengyelországban a MET International – a MET Csoport kereskedő cége – 2018. februárjától. Az engedélyek a MET International további növekedését segítik, megerősítve ezzel a MET Csoport jelenlétét az európai piacokon.

A most megnyíló új üzleti lehetőségek – nagyságrendileg évi 16 milliárd köbméter fogyasztást képviselő – a cég témában kiadott közleménye szerint a lengyel piacon jól illeszkednek a MET Csoport növekedési stratégiájába. A cégcsoport mostantól már 28 európai ország földgázpiacán van jelen.

Első lépésként a MET International a földgáz-nagykereskedelmi piacon építi ki és fejleszti ügyfélközpontú, személyre szabott szolgáltatást nyújtó tevékenységét. A MET International a lengyel földgázpiac egyik legaktívabb szereplője szeretne lenni – áll a kiadott dokumentumban.

A svájci székhelyű MET Csoport a vezető európai energiakereskedő cégek közé tartozik, a földgáz-, az áram- és a kőolajpiacokon egyaránt. Leányvállalatai révén 15 országban van jelen, összesen 19 nemzetközi kereskedési ponton és 28 ország gázpiacán aktív.

Forrás: NRGReport