NRGreport
Menü

A Tesla lenyomta a BMW-t és a Mercedest

Címlap | NRGreport | 2018-02-21 07:22

Az új értékesítési adatok alapján a Tesla már Európában is megverte a felső kategóriás BMW 7-est és a Mercedes S-osztályt, így egyre nagyobb nyomást gyakorol a német luxusautó-gyártókra, amelyek rohamléptekben igyekeznek beruházni és fejleszteni az alternatív meghajtás területén és sorra jelentik be újabb és újabb plug-in-hibrid és elektromos modelljeik piacra dobását – írja a Portfolio az Automotive News Europe-ra hivatkozva.

A Tesla az első

A német autógyártók fejlesztési lépései nagyon is indokoltak, főleg, hogyha megnézzük az eladási statisztikákat, a felső kategóriában ugyanis a Tesla már nem csak Amerikában, hanem Európában is veri a legnagyobb riválisait, a BMW-t és a Mercedest. Tavaly a Tesla Model S európai értékesítése közel 30 százalékkal ugrott meg, így összesen 16132 darabot adtak el az elektromos modellből. A Mercedes S-osztályból 3 százalékos növekedést követően 13359 darabot, míg a BMW 7-es sorozatából 13 százalékos visszaesést követően 11735 darabot értékesítettek csupán a JATO Dynamics statisztikái szerint.

9 százalékot nőtt az USA-ban

Az Egyesült Államokban is simán tarolt a Tesla ebben a kategóriában, a 9 százalékos növekedésnek köszönhetően közel 28800 autót értékesítettek 2017-ben. A helyi nagy rivális modellből, a Cadillac XTS-ből viszont 27 százalékkal kevesebb fogyott 2017-ben, mint egy évvel korábban, így csupán 16 275 darabot adtak el belőle, míg a Mercedes S-osztályból 16 százalékkal kevesebb fogyott, amely 15888 darabos értékesítést jelentett tavaly.

Kevés darabszám, nagy profit

A felső kategóriás járművek darabszáma, a Teslát kivéve, ugyan eltörpül egy-egy autógyártó összértékesítésén belül, ugyanakkor ezek a modellek képviselik a gyártástechnológia csúcsát és az általuk kínált megoldások erősítik leginkább az egyes márkák presztízsét. És ami mindezeknél is sokkal fontosabb, ezeket a modelleket kínálják a legmagasabb áron az egyes gyártók és érnek el rajtuk jelentős profitot.

Hírcsinálásban is első a Tesla

A Tesla nem csak az értékesítésben, de marketingben is az élen jár. A Space X vállalat február 7-én bocsátotta fel új óriásűrhajóját, a Falcon Heavyt a floridai Cape Canaveralról, utolsó fokozata felvitte az űrbe hasznos rakományát, egy piros Tesla Roadstert, bizonyítva a rakétakísérlet sikerét és reklámozva Elon Musk vállalatait. A kutatók úgy kalkuláltak, hogy Musk régi piros kocsija - a vezetőülésbe kötött, űrruhás bábuval - hat százalék eséllyel ütközik a Földnek, 2,5 százalékos eséllyel a Vénusznak a következő évmilliók során. A kutatók számítógépes szimulációi alapján igen kicsi a valószínűsége, hogy a kocsi a Nappal ütközik, a Marssal való találkozásnak pedig szinte semmi. A kocsi a Nap körül elliptikus pályára állt, a csillagtól nagyjából akkora távolságra, mint a Mars. A piros autó nagyjából 30 évente közelíti meg a Földet, 2091-ben halad el olyan közel, mint a Föld-Hold távolság.

Az akkumlátorgyártásban sem ismernek lehetetlent

A Tesla vezetője Elon Musk alaposan felmérte, ha versenyben akar maradni kiemelt figyelmet kell fordítania az akkumlátorok alapanyagainak beszerzésére. Ha a jelenleg forgalomban lévő autók mindegyikét Tesla Model X-re cserélnénk, csaknem 14 millió tonna kobaltra lenne szükség. Ez az eddig ismert kobaltmennyiség kétszerese. Ha egy valósághoz közelebb álló számot veszünk figyelembe és feltételezzük, hogy 2030-ra már 30 millió elektromos autó lesz az utakon, akkor a kobaltbányászatot meg kellene triplázni. George Heppel a CRU tanácsadója szerint nincs minden autógyártó számára elegendő kobalt, így csak azok a gyártók lesznek sikeresek, és csak azok tudják majd az e-autók folyamatos gyártását biztosítani, amelyek előre megvásárolják a fémet és ők adják el azt az akkumlátor gyártóknak. Az új helyzet, új megoldásokat kíván. A Tesla például azért szerződtetett nemrég egy geológust, hogy vele felügyeltessék Új-Kaledóniában a nikkel-kobalt előállítását. 

A nagy tervek nem mindig teljesülnek

Elon Musk nagyotmondásaival is jóval a versenytársak előtt jár. Amikor tavaly júliusban a Tesla vezérigazgatója bejelentette a Model 3 tömeggyártását, azt állította, hogy az év végéig havi 20 ezer darabot fognak gyártani. A valóságban azonban csak mindössze 2425 darab autót sikerült átadniuk. A Tesla legújabb ígérete szerint a decemberi számokat 2018 második negyedévének végig kell hozniuk. Az itt elérhető ábra azt mutatja, hogy a Tesla 2017-ben leszállított ugyan 100 ezer új autót, azonban messze elmaradt a kitűzött céljától.

Elon Musk tehát néha nagyokat mond, de mégis elképesztő dolgokat csinál. Teljesen felforgatta az autóipart és most már nem az a kérdés, hogy mi lesz a következő meglepetése, inkább az, hogy a versenytársai fel tudják-e venni a tempóját.

NRGreport | Forrás: Portfolio, MTI, Bloomberg, ANE