NRGreport
Menü

Az olajárral együtt emelkednek a piacok

A Brent nyersolaj ára 0,24 százalékkal hordónként 67,20 dollárra, a WTI ára 0,36 százalékkal 63,78 dollárra emelkedett.

A pán-európai FTSE Eurofirst 300 index 0,48 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,62 százalék emelkedéssel kezdte a hétfői kereskedést. Londonban 0,36 százalékkal erősödött az FTSE-100 index nyitáskor, a frankfurti DAX index 0,60 százalékkal, a párizsi CAC-40 index 0,50 százalékkal kezdett magasabban. Madridban 0,62 százalék, Milánóban 0,48 százalék volt a nyitáskori erősödés.

Kiss Mónika szerint a tőzsdei kereskedést világszerte kivárás jellemezheti Jeremie Powell, a Fed új elnökének kongresszusi beszédéig. A szakértő a hétvégi olasz választások előtt sem számít arra, hogy lendületes kereskedés jellemezné az európai tőzsdéket. A szakértő szerint a magyar piac előtt két fontos esemény áll február utolsó hetében, kedden a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának ülése mozgathatja a forint árfolyamát, pénteken hajnalban pedig az OTP gyorsjelentése irányítja a magyar eszközökre a figyelmet. Jelezte, a JPMorgan 13 000 forintra emelte az OTP célárfolyamát a korábbi 12 200 forintról.

 Hétfőn elsősorban vállalati eredménybeszámolók állnak majd a befektetők érdeklődésének a középpontjában. A nagyobb cégek közül beszámolót tesz közzé az Associated British Foods, a Bank of Ireland és a Luxottica.

Forrás: MTI