Vállalatok

A titkolózással bejött a Shell számítása Mexikóban

NRGreport | 2018.03.08. 15:03

A Mexikói-öböl, Mexikóhoz tartozó területein komoly mennyiségű olaj,- és gáztartalékok lehetnek, ezért az egyre növekvő vállalati igények miatt az idei évre tervezett, három koncessziós pályázat után még egy negyediket is meghirdet 2018-ban Mexikó – írja az Oilprice.

A jelenlegi mexikói elnök mandátumának lejárta előtt indítjuk el a negyedik koncessziós pályázati kört  – nyilatkozta a mexikói energiaügyi miniszter, Aldo Flores.

Idén januárban 19 mélyvízi blokkra adott ki fúrási engedélyt a mexikói kormány. Ezzel csaknem 93 milliárd dollár közvetlen befektetés érkezett a közép-amerikai országba.

A Shell a 19 blokk közül kilencet nyert el. Különösen az Egyesült Államok tengeri határához közeli Perdido terület érdekelte a vállalatot. Nyolc hónappal korábban ugyanis ennek a lelőhelynek az amerikai oldalán jelentős mennyiségű kőolaj készletre bukkant a vállalat – igaz ezt a mexikói koncessziós pályázat eredményének kihirdetéséig eltitkolták. Az ilyen típusú információ visszatartáshoz egyébként joga van az olajvállalatoknak – írja az Oilprice.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.