Innováció

Kiszáll az európai dízelpiacról a Toyota – VIDEÓ

NRGreport | 2018.03.08. 12:01

Teljes erővel dübörög a genfi autószalon. 180 gyártó, rengeteg új modellel érkezett, amelyek között sok az elektromos, vagy a hibrid hajtású, és még mindig érezni a dízelbotrány hatását az autóiparban. Az esemény legfontosabb híre pedig, hogy a Toyota mostantól beszünteti a dízel üzemű autók európai forgalmazását – mondta a helyszínen Jeremy Wilks, az Euronews tudósítója.

Más térségekben a Toyota is értékesít dízel autókat, a többi gyártó pedig Európában is piacon tartja dízel üzemű járműveit, de már egyre több a hibrid hajtású autó.

— Azt látjuk, hogy az elmúlt másfél évben egyre nagyobb a nyomás a dízeleken, a dízel motorok fejlesztésének ára emelkedik, miközben a hibrid motoroknál csökken. Tehát ez a szektor jövedelmezőbb mint a dízel ágazat – mondta Matthew Harrison, a Toyota Sales & Marketing – Toyota Motor Europe alelnöke.

A világ autógyártóinak vezetői kedden tanácskoztak Genfben, az ipar jövőjéről. A gyártók aggódnak, mert a jelenleg népszerű modellek átalakítása költséges lenne, de ugyanakkor tudják, hogy meg kell oldaniuk ezt a problémát.

— Meggyőződésem, hogy a dízel szektor újraéled, mi pedig arra készülünk, hogy a következő 10-15 évben egymás mellett léteznek majd a robbanómotoros és az elektromos járművek – mondta Matthias Müller a Volkswagen konszern elnöke.

Az új dízel autók eladásai további 19 százalékkal csökkentek az elmúlt hónapban Németországban, és 24 százalékkal Nagy-Britanniában.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.