NRGreport
Menü

Pénzt gyűjtene az elektromos repülőgépgyártó

Az izraeli Eviation kis elektromos repülőgépeket fejleszt, a modelleket 2019-től tesztelnék. A cég az tervezi, hogy a nyilvánossághoz fordul az ötlet finanszírozásában.

A vállalkozás 9 személyes utasszállító repülgépet fejlesztett, amely legfeljebb 650 mérföldes távolságra képes eljutni. A cég vezérigazgatója Omer Bar-Yohay a CNBC-nek arról beszélt, hogy az egész világon szükség lenne olyan helyi járatokra, amely távra a jelenlegi kereskedelmi járatok nem vehetők igénybe. „Ha valaki 100-200 mérföldet szeretne megtenni, nagysebességű vasúti közlekedés van, de a légi közlekedés erre nem nyújt megoldás” – mondta. Ha viszont lenne erre alkalmas olcsó és biztonságos légi eszköz, lenne rá kereslet is a cég elképzelései szerint.

A prototium, az Alice Commuter 2019 elejére áll majd készen a tesztelésre. A fejlesztési forrásokat pedig elképzelhető, hogy egy kezdeti nyilvános ajánlattétel (IPO) útján fogják majd biztosítani.

A vezérigazgató beszélt arról is, hogy az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban már van piaca a rövid légi közlekedésnek. E térségekben nagyszámú kisrepülőgép közlekedik.

Forrás: CNBC