Hír

Az EU a Gazprommal tárgyal az ukrán gázszállításról – VIDEÓ

NRGreport | 2018.03.13. 14:04

​Nem fogja elismerni legitimnek az orosz elnökválasztást az Európai Unió a Moszkva által törvénytelenül bekebelezett Krím félszigeten – jelentette ki az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője hétfőn Kijevben, az ukrán miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Federica Mogherini arról is beszélt: Brüsszel egymilliárd euró pénzügyi segélyt juttat Ukrajnának, ha Kijev mindent megtesz a strukturális reformokért és a korrupció elleni harcért.

"Az Európai Unió Ukrajna partnere és legerősebb támogatója abban, hogy egy stabil, virágzó demokrációt és gazdaságot építsen."

Mogherini a sajtótájékoztatón szintén megemlítette a Gazprom azon döntését, hogy az orosz vállalat felfüggesztette a gázszállítást Ukrajnának. A főképviselő közölte: tárgyalnak a Gazprom képviselőivel:

"Az Európai Bizottság intenzív tárgyalásokat folytat ezekben a napokban, hogy megpróbálja megkönnyíteni a probléma pozitív rendezését."

A stockholmi döntőbíróság február végén arra kötelezte a Gazpromot, hogy fizessen mintegy két és fél milliárd dollárt a Naftogaznak, amiért alulteljesítette a szerződésben vállalt tranzitszállításokat. A Gazprom közölte, hogy nem ért egyet az ítélettel.

 

 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.