Vállalatok

Terjeszkedik a Veolia, újabb magyar várost látnak el energiával

NRGreport | 2018.03.13. 13:04

Márciustól 25 éven keresztül új szolgáltató, a Siklós-Hő Kft. látja el a távhőszolgáltatási feladatokat Siklóson – tájékoztatott a koncessziós társaságot létrehozó Veolia Energia Magyarország Zrt.

A dél-baranyai város önkormányzata tavaly írt ki koncessziós pályázatot, majd a legjobb ajánlatot benyújtó Veoliával 2017 szeptemberében írták alá a szolgáltatás átvételét rögzítő megállapodást. 

A városban eddig összesen 1058 háztartás csatlakozott a távhőhálózatra, amelyek mellett 15 intézmény távhőellátásáról is gondoskodni fognak, a szolgáltatóváltás nem befolyásolja az árakat.

Fernezelyi Ferenc, a Veolia Energia Magyarország Zrt. kereskedelmi igazgatója kiemelte, hogy az online ügyfélszolgálat és az elektronikus számlázás lehetőségének bevezetése mellett beruházásokat terveznek indítani az energiahatékonyság javítása, az üzembiztonság növelése és a meglévő mérés alapú elszámolás fejlesztése érdekében.

A Veolia néhány éven belül Siklós távhőellátását is jelentős részben megújuló energiaforrásokra kívánja átállítani, függetlenítve a rendszert az importból származó tüzelőanyagoktól.

 A Veolia Energia Magyarország Zrt. vállalatcsoport jelenleg több mint 1000 főt foglalkoztat, országosan több mint 250 telephelyen van jelen. A cégcsoport konszolidált árbevétele 2016-ban 52,8 milliárd, 2017-ben pedig 55,1 milliárd forint volt.

A vállalat 50 magyarországi önkormányzat több létesítményét, 85 állami és középületet, 28 egészségügyi intézményt és 31 ipari telephelyet lát el energiával. A magyarországi Veolia-csoport által üzemeltetett távhőszolgáltatók 12 városban immár 13 ezer lakás távfűtéséről gondoskodnak, miközben országszerte a vállalat további 117 ezer lakossági és intézményi ügyfél számára termel hőenergiát. A cégcsoport éves hőenergia-termelése meghaladja a 6700 terajoule-t. Évente több mint 750 gigawattóra villamos energiát állítanak elő, továbbá egy 28 gázmotorból álló, összesen 36 megawatt kapacitású virtuális erőművet kitevő országos rendszert üzemeltetnek.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.