NRGreport
Menü

Már majdnem kész a Power of Siberia gázvezeték

Elkészült a The Power of Siberia gázvezeték 75 százaléka – adta hírül a Gazprom. Az Oroszországot Kínával összekötő több mint 1600 kilométer hosszú vezetéken idén december 20-án indul meg a szállítás.

A Gazprom 30 éves gázszállítási szerződést kötött Kínával. Az üzlet az orosz fél számára első számú prioritást élvez, mert óriási mennyiségű, évi 1,3 trillió köbméter gáz szállításáról van szó – írja az Oilprice.

A Gazprom és a kínai CNPC egy másik, az úgynevezett Power of Siberia 2 csővezetékről is tárgyalásokat kezdett. Ez a nyugat szibériai gázmezők energiahordozóját továbbítaná Kínába.

Kína földgáz iránti kereslete gyors ütemben nő. Annak ellenére, hogy tavaly minden eddiginél nagyobb volt a belföldi termelés, jelentős LNG importra szorul. Az elmúlt évben 46 százalékkal több LNG érkezett az ázsiai országba, mit egy évvel korábban.

Forrás: Oilprice

NR címlapCímlap

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?
Fenntarthatóság Willem H. Buiter, a Citigroup volt vezető közgazdásza, a Columbia Egyetem vendég-professzora, Copyright: Project Syndicate, 20202020-02-21 05:57

bővebben »

A Tesla titka 2.

A Tesla titka 2.
Vállalatok Szabó Dávid, a Hold Alapkezelő portfóliómenedzsere2020-02-20 05:59

bővebben »

Még több cikk »