Vállalatok

Díjat nyert a MOL speciális üzemanyaga

NRGreport | 2018.04.03. 08:02

A XXVI. Magyar Innovációs Nagydíjon a MOL nyerte el a 2017. évi Ipari Innovációs Díjat, a speciálisan a nagyméretű dízelmotorok működési jellemzőihez fejlesztett csökkentett emissziójú üzemanyag, a MOL XXL Diesel megalkotásáért és piaci bevezetésért.

Az XXL Diesel nagy lökettérfogatú dízelmotorokban történő felhasználásakor jelentős, akár 2-4%-os üzemanyag megtakarítás érhető el, ami hozzájárul az üzemeltetési költségek csökkentéséhez. A fogyasztás csökkentése ugyanilyen mértékben mérsékli a dízel-gépjárművek által kibocsátott szén-dioxid mennyiségét is. Egy XXL Diesel termékkel üzemeltetett kamion átlagos futásteljesítményét (100.000 km/év) és fogyasztását (30 liter/100 km) alapul véve évente 1500-3000 kg-mal kevesebb szén-dioxiddal terhelheti a környezetet.

A fogyasztáscsökkenés révén 2017-ben összesen mintegy 4500 tonnával csökkent az XXL Dieselt használó gépjárművek szén-dioxid kibocsátása.

Az XXL Diesel használata mellett az üzemanyag-ellátó rendszerben kevesebb lerakódás képződik, illetve fokozottan tisztítja az égésteret a lerakódott szennyeződésektől, ezáltal tisztább motorüzemelést és hosszabb motorélettartamot biztosít, így csökken a karbantartás költsége is.

A termék bevezetése óta eltelt időszakban számos, különböző méretű és életkorú járműflottával rendelkező kisebb és nagyobb piaci szereplő visszajelzése szerint a termék messzemenően teljesíti ezen elvárásokat.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.