Innováció

A megújulóktól teljesen kizöldült az Apple

NRGreport | 2018.04.10. 14:09

Az adatközpontoktól a kiskereskedelmi üzletekig az Apple létesítményei kizárólag 100 százalékosan tiszta, megújuló energiával működnek – jelentette be Tim Cook a tech-óriás vezérigazgatója.

Az Apple a beszállítóitól is azt várja, hogy teljesen megújulókból fedezzék az energiaigényüket, ezért az eddigi zöldenergiával működő beszállítóinak számát 23-ra növelte. A vezérigazgató a CNBC beszámolója szerint azt mondta, hogy „lehetőségünk van arra, hogy tisztább világot hagyjunk az utódainkra, mint amilyent kaptunk.”

Tim Cook a hírcsatorna beszámolója alapján azt is elmondta, hogy „feszegetni fogjuk a termékeink alapanyag-igényeinek határait, azon dolgozunk, hogy mindent újra tudjunk hasznosítani és a teljes gyártási folyamat megújulókkal történjen, mert ettől függ a jövőnk.”

Az Applenek globálisan 25 megújuló energiával kapcsolatos projektje van, ezek 626 megawatt energiát állítanak elő. 2017-ben 286 MW kapacitású napelemes erőmű fejlesztésében vett részt a vállalat, jelenleg 15 hasonló létesítmény van készülőben.

Legutóbb a Facebook is bejelentette, hogy zöldenergiára kapcsol, erről korábban itt számolt be az NRGreport.com.

  NRGreport
Címkék
#Apple   #megújuló energia  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.