NRGreport
Menü

Az LNG bevételeinek jelentős emelkedésére számít Ausztrália

Ausztrália az LNG kivitelének bővülésére számít az elkövetkező másfél évben. Az ország ipari minisztériumának közleménye szerint a jelenlegi 23 milliárdról, 39 milliárd dollárra nőhet az ország LNG-exportja – írja az Oilprice.

Az ausztrál kormány a 2018-2019 közötti időszakban szeretné megemelni az LNG árát, ezzel együtt nagyobb exportmennyiségre számítanak. Az olajárakhoz kötődő LNG ára várhatóan "mérsékelten, emelkedni fog a globális olajfogyasztás lendületes növekedésével" - mondta az ausztrál minisztérium képviselője. 2019-ben várhatóan a kőszenet megelőzve, a cseppfolyósított földgáz lesz Ausztrália első számú energiahordozó export terméke.

A legutóbb indult három LNG-projekttel - az egyikről itt írtunk -  az ország 88 millió tonnára növeli a cseppfolyósított gáz előállítási kapacitását. A belföldi kereslet zavartalansága érdekében, szükség esetén a kormány korlátozhatja az LNG kivitelt – emlékeztet korábbi rendeletére a minisztérium.

Ausztrália LNG-exportja 2017-ben 56,8 mtpa volt, amely kimagasló, 26,3 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

Forrás: Oilprice

NR címlapCímlap

A Tesla titka 2.

Vállalatok Szabó Dávid, a Hold Alapkezelő portfóliómenedzsere | 2020-02-20 05:59
A Tesla titka 2.

bővebben »

Még több cikk »