NRGreport
Menü

A dízelbotrány után ezekkel a cégekkel épít amerikai töltőhálózatot a VW

A Volkswagen a dízelbotrányt követő kompenzáció jegyében nagyszabású töltőhálózat-kiépítésre vállalakozott az Egyesült Államokban, amelyet az erre a célra alapított Electrify America leányvállalatán keresztül valósít meg.

Az amerikai hatóságokkal kötött megállapodás keretében a német autógyártó konszern 2 milliárd dollárt fordít töltőállomások telepítésére, melyek között egyaránt lesznek 150 és 350 kW teljesítményű villámtöltők az autópályák mentén, valamint Level 2-es töltők 17 amerikai nagyvárosban, melyek az otthoni és a munkahelyi töltést teszik majd lehetővé. Ez utóbbiakból a Volkswagen tervei szerint összesen 2800 állomás létesülhet 2019 júniusáig.

A gyártó most azt is megmutatta, hogy miként fognak kinézni a projektben használt villámtöltők, valamint megtudhattuk, hogy mely vállalatok fogják ezeket biztosítani az Egyesült Államok felvillanyozásához. Négy olyan beszállítóról van szó, amelyek neve egyáltalán nem ismeretlen az EV töltőhálózatok kapcsán: az ABB, a BTC Power, az Efacec, és a Signet.

A kiválasztott cégek több, mint 2000 töltője fog helyet kapni az USA 484 töltőállomásán, és valamennyi 50 és 350 kW közötti teljesítménnyel fogja majd várni a töltőponthoz érkező villanyautósokat.