Fenntarthatóság

Csak megújulókkal működő, új várost építenek Kínában

NRGreport | 2018.04.23. 11:01

Száz százalékban megújuló energiaforrásokból oldaná meg egy új, Pekinghez közeli gazdasági övezet energiaellátását Kína. A részben Peking tehermentesítésére tervezett új, különleges gazdasági övezet és annak központi városa később mintául szolgálna más városok számára is – írja a Bloombergre hivatkozva a Portfolió.

Az úgynevezett Hsziongan Új Terület ellátásának teljes mértékben tiszta energiaforrásokra történő átállítása Hszi Csin-ping elnök egy nagyobb tervének részét képezi. Ennek keretében a korábban elmaradott régiót egy új technológiai és innovációs központtá fejlesztenék. A projekt keretében Hsziongan Pekingtől délnyugatra épülő új, fenntartható városa számos iparágat és kormányzati funkciót vesz majd át a túlzsúfolt fővárostól, és egyfajta új, a shenzenihez hasonló különleges gazdasági övezet épül ki.

Az új várossal a tervezők szó szerint új lapot nyitnak, hiszen a jelenlegi legkorszerűbb elvek és technológiák alkalmazásával építhetnek fel az alapoktól egy új várost. A kínai tiszta energia befejtetési és finanszírozási szövetség (China New Energy Investment and Finance Alliance, CNIFA) tervei szerint Hsziongan egyfajta útmutatóul és mintául szolgálhat majd a jövőben a többi város számára is.

  NRGreport
Címkék
#Kína   #megújuló energia  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.